Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Anti-graffiti

Graffiti komt tegenwoordig steeds vaker voor. Dit is in de meeste gevallen echter ongewenst en het aangebrachte kunstwerk moet daarom zo snel mogelijk verwijderd worden. ProNed heeft al miljoenen vierkante meters beschermd tegen graffiti, verf en stiften. Van geluidsschermen tot kunstwerken en van beton tot natuursteen. Wij kunnen het allemaal voorzien van een anti-graffiticoating. Hoe groot of complex de vraag ook is, wij staan graag voor u klaar om snel te schakelen! Zo is de nieuwe brug in Hellevoetsluis voorzien van een anti-graffiti coating, maar ook bij de verbreding van de A6 Parkway6 en de geluidsschermen langs het spoor bij de Venserpolder in Amsterdam.

Al meerdere jaren onderhouden wij de Stadsbrug Nijmegen welke wij behandeld hebben met een anti-graffiti coating. Hierdoor is graffiti nóg eenvoudiger te verwijderen.

Bekijk alle projecten

Wat is een anti-graffiti coating?

Een anti-graffiticoating is een beschermende laag op een ondergrond waardoor graffiti minder goed hecht en makkelijk verwijderd kan worden. Wij hebben ruime ervaring met het aanbrengen van verschillende anti-graffiti coatings en anti-vandaal coatings.

Waarom een anti-graffiti coating?

Een anti-graffiticoating beschermt niet alleen tegen graffiti, maar ook tegen stiften, vocht en sommige gevallen ook wildplak zoals posters en stickers. Daarnaast heeft een anti-graffiticoating eigenschappen waardoor deze beschermt tegen UV-straling en een ondergrond water- en vuilafstotend gemaakt kan worden. Het biedt daardoor extra bescherming tegen weersinvloeden als groene aanslag en regen. Door een anti-graffiticoating aan te brengen wordt een ondergrond onderhoudsvriendelijker en is het schoonmaken sneller en eenvoudiger. Een coating kan het aanbrengen van graffiti, wildplak of stiften niet voorkomen, maar zorgt er wel voor dat het niet hecht aan de ondergrond waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.

Soorten anti-graffiti coatings

In de basis zijn er twee soorten anti-graffiticoatings te onderscheiden, namelijk semi permanente anti-graffiticoatings en permanente anti-graffiticoatings. Afhankelijk van de bestekeisen, ondergrond en wensen van onze opdrachtgever kiezen wij een geschikt coatingsysteem. Wij werken o.a. met hoogwaardige anti-graffiti coatings van de merken Borel, Chemtec Prochemko en MAVRO International.

Semi permanente anti-graffiti coatings

ProNed werkt voornamelijk met watergedragen systemen op basis van wasemulsies. Bijvoorbeeld B-wax of GRAFFITIGUARD. Dit soort coatings zijn onzichtbaar, ademend en beschermen een ondergrond zo’n 5 tot 10 jaar tegen graffiti, verf en stiften. Mocht er graffiti op de ondergrond zitten, dan kan dit makkelijk verwijderd worden met enkel heet water onder gepaste druk. De coatinglaag smelt door het hete water en komt samen met de verf of graffiti van de ondergrond. Vervolgens wordt er een plaatselijke herstellaag aangebracht. Met een semipermanente anti-graffiticoating loopt een ondergrond weinig tot gemiddeld risico op graffiti of tagging. De samenstelling en werking van deze coatings lijkt op een waslaag en wordt aangebracht als tussenlaag op de ondergrond. Deze coatings zijn geschikt voor vrijwel alle soorten ondergronden, behalve voor glas. Semi permanente of zelfopofferende anti graffiti coating is goedkoper, maar vergt meer onderhoud dan de permanente variant.

Permanente anti-graffiti coatings

Permanente anti-graffiticoatings geven een permanente oppervlakte bescherming. Bij ProNed gebruiken we twee soorten permanente anti-graffiticoatings. Wij maken gebruik van nanosystemen en systemen op basis van polyurethanen. Nanosystemen zijn ademend en transparant. Systemen op basis van polyurethaan zijn transparant of op kleur. Deze zijn verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Een permanente coating dringt dieper door in de ondergrond waardoor graffiti zonder sterke chemicaliën verwijderd kan worden zonder de ondergrond te beschadigen. De coating laat een permanente laag achter die in tegenstelling tot de semi permanente coatings niet loslaat bij het schoonmaken. Een permanente coating kan aangebracht worden op vrijwel elke ondergrond.

Op welke ondergronden kan een anti-graffiti coating aangebracht worden?

Anti-graffiticoatings kunnen aangebracht worden op verschillende typen ondergronden zoals beton, metselwerk, hout, plastic en metaal. Welke coating het beste past bij de ondergrond is afhankelijk van meerdere factoren. We kijken graag samen naar de ondergrond, de eisen en wensen om de juiste anti-graffiti aan te brengen.

Beton en andere steenachtige ondergronden

De meeste graffiti komt voor op beton of andere steenachtige ondergronden zoals geluidsschermen, gevels, gebouwen of tunnels. Beton is een poreuze ondergrond en zuigt een coating als het ware op. Het is daarom belangrijk dat een poreuze ondergrond voorafgaand aan het aanbrengen van een coating eerst geïmpregneerd wordt. Door het impregneren van de ondergrond hecht de coating beter en is er minder van nodig. Bij het aanbrengen van een permanente coating is vooraf impregneren niet nodig. De nanodeeltjes in de coating dringen namelijk diep door in een poreuze ondergrond. Met een nano-coating blijft het beton of steen ook beschermt tegen groene aanslag, zure regen en vuil.

Hout

Op hout kan zowel een semi permanente- als permanente anti-graffiticoating aangebracht worden. Wanneer het gaat om een ondergrond die veel belast wordt, zoals speeltoestellen, is het aan te raden om een permanente coating aan te brengen vanwege de duurzaamheid. Een permanente coating beschermt daarnaast tegen houtrot door invloeden van het weer. Voor hekken, deuren of schuttingen is een semipermanente coating geschikt. Een transparante coating voor hout is het meest geschikt wanneer de natuurlijke houtuitstraling behouden moet worden. Transparante coatings beschermen de houten ondergrond echter niet tegen verkleuring of vergrijzing.

Metaal en andere gladde ondergronden

Voor een metalen of gladde ondergrond zijn beide coating systemen geschikt voor het beschermen tegen graffiti. Wanneer een metalen of gladde muur of ander oppervlak ook beschermt moet worden tegen corrosie en andere weersinvloeden is het aan te raden om een permanente coating aan te brengen. Ook Cortenstaal kan worden beschermd tegen graffitivandalisme.

Anti graffiti coating aanbrengen prijs

De prijs voor het aanbrengen van een graffitiwerende verf of anti-graffiti behandeling hangt af van een aantal zaken. ProNed neemt de volgende aspecten mee voor het maken van een prijs;

  • Type systeem (permanent, semi-permanent of opofferend)
  • Ondergrond
  • Hoeveelheid vierkante meters
  • Bereikbaarheid
  • Fasering

Wilt u anti-graffiti coating laten aanbrengen omdat het gaat om grotere oppervlakken of oppervlakken met een hoog graffiti risico dan zijn er ook mogelijkheden voor onderhoud of het sluiten van raamovereenkomsten. Vraag advies en contacteer ons voor een scherpe prijs per m2.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over anti-graffiti coatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een anti-graffiti coating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed