Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Blog: Gemeente Amsterdam

De Gemeente Amsterdam is een van de vele gemeentelijke opdrachtgevers van ProNed. Al jarenlang houden wij verschillende gebieden in Amsterdam schoon. Van het verwijderen van graffiti en wildplak zoals posters, tot het reinigen en beschermen van diverse soorten ondergronden, kunstwerken en objecten.

Update 23/06/2020

Weer een nieuw project!

Nieuw project: Verbeteren fietsbeleving en aantrekkelijkheid van de onderdoorgang tussen de Rijksstraatweg en Dolingadreef door beschildering kolommen.

Gemeente Amsterdam wil graag het fietsen tussen stad en Amsterdam Zuidoost aantrekkelijker maken. Om die reden hebben zij Sandra Hueber van BRIGHT UP gevraagd een visie en een ontwerp te maken voor de onderdoorgang tussen de Rijksstraatweg (Duivendrecht) en de Dolingadreef (Amsterdam Zuidoost). Omdat de onderdoorgang in het groen ligt heeft Sandra ervoor gekozen om op de kolommen langs het fietspad grote vrolijke bloemen te plaatsen. Het wordt een zee van bloemen die de fietsers en voetgangers zal omarmen wanneer zij hier langskomen.

ProNed is gevraagd om 14 kolommen te reinigen en te ontdoen van graffiti. Vervolgens worden de kolommen behandeld met KEIM, een minerale dekkende verf met een kleurvastheid van wel 20 jaar! Daarna gaat uitvoerend kunstenaar Leone Schröder de bloemen schilderen. Daarnaast worden nóg 14 kolommen gronding gereinigd, ontdaan van graffiti én behandeld met een semi-permanente anti-graffiti coating.

Op de hoogte blijven van de nieuwe kunstwerken? Houd onze mail, Social Media én onze blog in de gaten!

Update 09/06/2020

De Gemeente Amsterdam is een van de vele gemeentelijke opdrachtgevers van ProNed. Al jarenlang houden wij verschillende gebieden in Amsterdam schoon. Van het verwijderen van graffiti en wildplak zoals posters, tot het reinigen en beschermen van diverse soorten ondergronden, kunstwerken en objecten.

Werkzaamheden ProNed

ProNed beschermt de prachtige muurschilderingen van kunstenares Leone Schröder en opdrachtgever Bright Up door deze te behandelen met een anti-graffiti coating. Zo houden we de muurschildering voor langere tijd in goede conditie.

Zo zijn de muurschilderingen al de dupe geweest van graffiti vandalisme. Door de anti-graffiti coating kan de graffiti snel én eenvoudig worden verwijderd zonder daarbij de kunst aan te tasten.

Maar ook andere objecten zijn beklad met graffiti. Onze teams zijn dagelijks op pad om kladvandalisme maar ook posters en stickers te verwijderen. Zo houden we Amsterdam en omgeving netjes en schoon! Het verwijderen van graffiti en het aanbrengen van een primer behoort ook tot de voorbereidingen die ProNed treft alvorens de objecten worden voorzien van de prachtige kunstuitingen.

Op de hoogte blijven van de nieuwste kunstwerken van Leone in Amsterdam? Houd onze blog, mail én Social Media kanalen goed in de gaten! Ook op de website van Bright Up valt meer te lezen over het opvrolijken van onderdoorgangen en objecten met kunstuitingen.

Update 07/04/2020

Samenwerken met de Gemeente Amsterdam en Bright-up

ProNed heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam en in samenwerking met Sandra Huber van Bright Up bijgedragen aan deze prachtige muurschilderingen. De wereld een stukje leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Vanuit die missie werkt BRIGHT UP met passie aan het aantrekkelijker maken van gebieden en fietsroutes en aan het stimuleren van het gebruik van de fiets. BRIGHT UP zorgt dat plekken en gebieden waarde en beleving krijgen, veelal door toepassing van lichtzinnige kunst die vrolijk maakt en verblijdt. Ook fietsroutes maakt BRIGHT UP aantrekkelijker, door de beleving op deze routes te vergroten.

Eind september 2019 is gestart met de beschildering van de eerste onderdoorgang op de route nadat ProNed al het voorwerk had uitgevoerd. Alle oude graffiti werd verwijderd en werd het geheel voorzien van een KEIM-primerlaag.

Hier maken we een “tropisch vogelbos”. Met de vrolijke kleuren wordt enerzijds de donkere en saaie onderdoorgang aantrekkelijker gemaakt. Anderzijds is het een verwijzing naar het kleurrijke en gemêleerde Amsterdam Zuidoost. Medio maart 2020 is een vervolg gegeven en worden de prachtige muurschilderingen door kunstenares Leone Schröder aangebracht. Na het afronden van Leone’s werkzaamheden worden de kolommen en de onderdoorgang voorzien van een permanente anti-graffiti coating. Op deze manier kan later aangebrachte graffiti eenvoudig verwijderd worden zonder de muurschildering hierbij aan te tasten. Zo blijft het kunstwerk in haar originele staat!

Update 12/03/2020

ProNed op ‘De Wallen’

‘De Wallen’, ook wel de ‘Red Light District’ genoemd, is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam. De naam “De Wallen” refereert aan de oude burgwallen rond het oude Amsterdam.

Op en rondom ‘De Wallen’ waren diverse ondergronden beklad met graffiti, stiften, stickers en posters. De Gemeente Amsterdam heeft ProNed ingezet voor de verwijdering van de bekladding in het wallen gebied. De graffititags, stickers en posters bevonden zich op verschillende oppervlakken zoals gevels, straatmeubilair, verkeersborden en lantaarnpalen.

ProNed heeft jarenlange ervaring met het verwijderen van graffiti en wildplak. De bekladding en posters worden verwijderd met biologisch afbreekbare middelen en al het afval(water) wordt opgevangen. Wel zo netjes en schoon.

Update 17/09/2019

Hier zijn we trots op!

Hier zijn we trots op! ProNed heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam en in samenwerking met Sandra Huber van Bright Up en het Gemeentelijk Havenbedrijf bijgedragen aan deze prachtige muurschildering aan de Hemweg in Amsterdam. ProNed is verantwoordelijk voor het grondig reinigen van de gehele gevel en het aanbrengen van de eerste laag KEIM verf. De muurschildering is het werk van kunstenares Leone Schröder.

Na het afronden van Leone’s werkzaamheden heeft ProNed het kunstwerk beschermd met een permanente anti-graffiti coating.
Op deze manier kan later aangebrachte graffiti eenvoudig verwijderd worden zonder de muurschildering hierbij aan te tasten. Zo blijft het kunstwerk in haar originele staat!