Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Graffiti verwijderen

Viaducten, bruggen en andere objecten krijgen gedurende hun levensjaren een of meerdere malen te maken met graffitikunst en graffititags. Dit is haast altijd ongewenst en geeft het object én de omgeving een verwaarloosde, onveilige indruk. ProNed heeft jarenlange specialistische ervaring en is daarmee expert op het gebied van graffiti verwijdering. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor Gemeente Amsterdam vele gebieden rondom ‘De Wallen’ graffiti-vrij gemaakt. Wij pakken alle soorten graffiti aan. Van stift en inkt tot spuitbussen, verf en tectyl.

Is er directe graffiti verwijdering nodig door discriminerende, kwetsende teksten of afbeeldingen? Ook last-minute staat ProNed voor je klaar. Met onze landelijke 24-uursservice kan de graffiti zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bekijk alle projecten

Welke soorten graffiti zijn er?

In de praktijk zijn er verschillende soorten graffiti te onderscheiden, van tags tot pieces. Het aanbrengen van deze wildklad kan op verschillende manieren en met verschillende producten. In de meeste gevallen wordt graffiti aangebracht middels spuitbussen met diverse kleuren verf. Daarnaast kan graffiti worden aangebracht middels permanente markers, verf, 2-componenten verven, tectyl & bitumen en onzichtbare inkt.

Graffiti op verschillende ondergronden

Tegenwoordig zijn de ongewenste (muur)tekeningen overal te vinden. Het verwijderen van deze bekladding vraagt om veel kennis en ervaring. ProNed heeft deze benodigde kennis en ervaring in huis. Elk jaar verwijderen wij tienduizenden vierkante meters graffiti van onder andere geluidsschermen, tunnels en VRI-kasten. Ook van beton, metselwerk en natuursteen kunnen wij graffiti gemakkelijk verwijderen. De ondergronden waarop de meeste graffiti gespoten wordt zijn baksteen, beton, hout en natuursteen.

Beton, baksteen en natuursteen

Voor het verwijderen van bekladding op beton wordt vaak gebruik gemaakt van graffitiverwijderaars. Na een inwerktijd wordt de graffitiverwijderaar van de ondergrond gespoten met gepaste druk en heet water. Wanneer graffiti is gespoten op beton of steen, is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Eventuele schaduwen verwijderen we met schaduwverwijderaars. Schaduwverwijderaars zorgen ervoor dat de pigmenten die in de ondergrond zitten evenals de contouren worden verwijderd.

Hout

Graffiti op een houten ondergrond is over het algemeen lastiger te verwijderen in vergelijking met graffiti op andere ondergronden. Dezelfde manier waarop graffiti van beton of steen verwijderd wordt, kan voor hout juist veel schade opleveren. De aangebrachte graffiti kan tot diep in het hout doordringen en dit kan voor de ondergrond blijvende schade veroorzaken.

Glas

Graffiti op glas komt weinig voor, maar het kan wel. Voor het verwijderen van bekladding op glas moet absoluut worden vermeden om agressieve middelen en schuurmiddelen te gebruiken. Deze middelen kunnen het glas beschadigen. Wanneer graffiti op glas direct vastgesteld wordt, kunnen we het in de meeste gevallen reinigen met alleen water. Als de graffiti verf is opgedroogd, zullen andere middelen noodzakelijk zijn.

Graffiti succesvol verwijderen is een specialisme

Graffiti verwijderen is een echt specialisme. Kennis en kunde is essentieel voor een goed resultaat. De specialistische medewerkers van ProNed hebben allemaal een SVS opleiding gevolgd en zijn gekwalificeerd. In de module Graffitiverwijdering Gevel van SVS leren medewerkers op welke wijze zij graffiti moeten verwijderen en op welke manier zij anti-graffitisystemen kunnen aanbrengen. Veilig en gezond werken, kennis van afwerkmaterialen en de verschillende reinigingstechnieken, graffiti verwijderen met kokendheet hogedrukwater, stralen en handmatige verwijdering, worden behandeld.

Meer informatie over het verwijderen van graffiti op een bepaalde ondergrond? Contacteer ons vrijblijvend en vraag direct een offerte aan.

De manieren van graffiti verwijderen

Wanneer je slachtoffer bent geworden van ongewenste graffiti wil je het object zo snel mogelijk én op de juiste manier reinigen. ProNed is gespecialiseerd in het succesvol verwijderen van graffiti op een veilige manier waarbij de ondergrond in zijn oorspronkelijke staat blijft. Er zijn verschillende technieken mogelijk om graffiti succesvol te verwijderen. De keuze voor welke in te zetten techniek is afhankelijk van de ondergrond waarop de graffiti is aangebracht en de hardnekkigheid van de graffiti. Bij ProNed onderscheiden we drie technieken voor graffitiverwijdering:

Stoomcleanen

Om graffiti te verwijderen middels stoomcleanen wordt er water verhit tot ongeveer 150 graden Celsius. Door deze verhitting ontstaat er stoom. Deze stoom wordt vervolgens tegen de oppervlakte gespoten waarop de graffiti zich bevindt. De hoge temperatuur van de stoom zorgt er voor dat de verf week wordt en eenvoudig oplost in het water. Het grote voordeel van stoomcleanen is dat dit zonder inzet van reinigingsmiddelen toegepast kan worden, waardoor de ondergrond én het milieu zo min mogelijk belast worden.

Chemisch reinigen met hogedruk

Voor het verwijderen van graffiti hebben wij chemische schoonmaakmiddelen. Welk product gebruikt wordt, is afhankelijk van de verf en de ondergrond waarop de graffiti is aangebracht. Het geschikte middel wordt aangebracht op de graffiti en krijgt vervolgens de benodigde tijd om in te trekken. Nadat het middel is ingetrokken, kan deze weggespoeld worden middels warm water waarbij we het met hogedruk tegen het oppervlak spuiten. De graffiti wordt hierbij direct van de ondergrond meegenomen.

Zandstralen

Wanneer een oppervlak niet gereinigd kan worden door stoomcleanen of hogedruk, maken we gebruik van zandstralen. Bij het zandstralen wordt er een straalmiddel toegevoegd aan het water, waarbij we in de meeste gevallen gebruik maken van zand. De combinatie van het water met het straalmiddel wordt vervolgens met hoge kracht op het oppervlak gespoten.

Op basis van een foto, beschrijving of op locatie zelf kunnen wij het best inschatten welke methode het meest geschikt is voor het verwijderen van de graffiti. Contacteer ons over jouw situatie voorhanden, zodat wij je het beste kunnen adviseren.

Bescherming tegen graffiti

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is ProNed naast expert in het verwijderen van graffiti óók expert in het beschermen tegen graffiti. Wanneer een ondergrond gereinigd is, brengen wij meteen een anti-graffiticoating aan. Dit is een beschermende laag die er voor zorgt dat aangebrachte bekladding gemakkelijk en snel verwijderd kan worden. Met onze anti-graffiticoating wordt overlast van graffiti geminimaliseerd, doordat de hechting van graffiti op de ondergrond drastisch wordt verminderd.

Meer lezen over anti-graffiti coatings?

Wat kost het om graffiti te laten verwijderen?

Heb je te maken met ongewenste graffiti en wil je deze laten verwijderen? Wij staan voor je klaar! De kosten voor het verwijderen van graffiti variëren op basis van de techniek en de benodigde producten. Contacteer ons om de situatie voor te leggen, zodat wij precies kunnen adviseren wat de beste aanpak is en wat de kosten hiervan zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over graffiti verwijdering kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Je kunt ook een offerte opvragen voor het laten verwijderen van graffiti. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed