Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!










Vloerafwerkingen

Kunststoftoepassingen in verschillende segmenten door ProNed

De applicatieteams van ProNed zijn dagelijks op pad om de meest uiteenlopende kunststofsystemen aan te brengen op vloeren en wanden. Zo ook in Vuren, waar een nieuwe productiehal werd gebouwd, heeft ProNed de vloer voorzien van een kunststof vloerafwerking. Naast de andere werkzaamheden bij het Nuctech pand in Rotterdam, werd ook de vloer behandeld door ons.

Bekijk alle projecten

Wij zijn actief in de segmenten infra, civiel, industrie en openbare gebouwen. De kunststofsystemen vindt u terug in de vorm van industriële vloeren, wandafwerkingen en slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw. De praktische systemen beantwoorden aan de specifieke mechanische, chemische, elektrische en esthetische eisen van de markt.

Wat zijn kunststofvloeren?

Een kunststofvloer is een beschermlaag over een bestaande (beton)vloer. Deze vloersystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de eisen en de doeleinden van de vloer, wordt bepaald welke kunststofvloer we gaan aanbrengen.

Soorten kunststofvloeren

Epoxy vloercoatings

Epoxycoatings zijn erg populair. Ze worden steeds vaker toegepast in diverse industrieën en op infra-objecten. Bijvoorbeeld in parkeergarages. Dat is niet zo gek, want er zitten veel voordelen aan een epoxy vloer- of wandafwerking. ProNed heeft ruime ervaring met epoxycoatings aanbrengen. De epoxycoatings zijn verkrijgbaar in alle RAL en NCS- kleuren.

Polyurethaan coatingvloeren

De polyurethaan coatingvloer is slijtvast, naadloos, stofvrij, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en vloeistofdicht. Nog een voordeel is dat dit vloersysteem snel belastbaar is en in alle kleuren kan worden geleverd.

Waar worden kunststofvloeren toegepast?

Kunststofvloeren worden vaak toegepast om vloeren en wanden te beschermen tegen bijvoorbeeld zware belasting. Maar waar kom je kunststofvloeren tegen?

  • Balkons en galerijen
  • Kantoorruimtes
  • Magazijnen en winkels
  • Productruimtes en fabriekshallen
  • Parkeergarages
  • Werkplaatsen
  • Bouwmarkten
  • Vliegvelden
  • Scholen en ziekenhuizen

Het effect van een epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating is voordelige en krachtige vloercoating welke mechanisch twee keer zo sterk is dan beton. De vloercoating is bestand tegen intensieve belasting van chemicaliën of zware machines en voertuigen. Daarnaast is deze uitstekend vloeistofdicht waardoor we deze vaak toepassen op vloeren van werkplaatsen, productieruimtes en fabrieken waar met chemische stoffen en olie gewerkt wordt. Maar ook bedrijfsvloeren zoals industrievloeren.

Het effect van een polyurethaan vloercoating

Een polyurethaan vloercoating is een flexibelere vloercoating en is daardoor lichtverend. Deze type coating wordt toegepast in woningen, winkels, kantoren en showrooms. Een polyurethaan vloercoating is slijtvast, naadloos, stofvrij en krasbestendig. Net als een epoxy vloercoating is deze vloeistofdicht. Daarnaast is een polyurethaan vloercoating erg onderhoudsvriendelijk.

Wat is het verschil tussen een epoxy en polyurethaan vloercoating?

Het belangrijkste verschil tussen epoxy en polyurethaan zit hem in de hardheid. Epoxyvloeren zijn heel erg hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Daarnaast is een epoxy vloercoating beter opgewassen tegen de blootstelling aan chemische stoffen. Wél is de krasvastheid bij een polyurethaan vloercoating hoger dan bij een epoxy vloercoating. Doordat een polyurethaan vloer licht meeveert, kunnen kleine steentjes, zand en andere vervuilingen minder snel krassen veroorzaken.

ESD vloeren

Een ESD vloer zorgt ervoor dat statische ontlading niet via de vloer op de mens of machines kan worden overgedragen, het werkt als het ware als een geleider. ESD staat voor Electro Static Discharge. ESD vloeren worden toegepast in ruimtes met machines en computers, operatieruimtes en andere ruimtes met een (hoog) ESD risico. Met een ESD-Scan worden de spanningsopbouw en de doorgangsweerstand van uw ESD vloer ten opzichte van de aarde gemeten en vastgelegd.

Vloeistofdichte vloer

Een vloeistofdichte vloer is ideaal voor chemische bedrijfshallen, magazijnen, garages en wasstraten. Dit vloersysteem is vloeistofdicht én kan zwaar belast worden door trucks en machines. Daarnaast is een vloeistofdichte vloer slijtvast én heeft deze anti-slip eigenschappen waarmee we gladden vloeren veilig maken. Tevens is de vloer goed te reinigen en dus onderhoudsvriendelijk.

Gietvloer

Gietvloeren worden veel toegepast vanwege de prettige eigenschappen in de industriële wereld. Een PU gietvloer is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door de flexibele eigenschap van de vloer is het praktisch aan te brengen op elke ondergrond en scheurt het niet. Een gietvloer wordt meestal in één laag aangebracht. Het relatief hoge bindmiddelgehalte zorgt ervoor dat de gietvloer goed uitvloeit tot een vlakke vloer.

Een epoxy gietvloer is in meer afwerkingen te verkrijgen dan een polyurethaan vloer. Zo zijn er meer effecten mogelijk (glitter, terrazzo effecten en zelfs kunstwerken die in de vloer geïntegreerd worden). Epoxy is ook harder dan polyurethaan maar minder flexibel. Wanneer de ondergrond niet volledig stabiel is kan een epoxy vloer gaan scheuren. Wij helpen graag met het maken van de systeemkeuze.

Keuring en richtlijnen vloeistofdichte vloer

Wanneer er werkzaamheden boven een vloeistofdichte vloer worden uitgevoerd, geldt er geen verplichting om een vloeistofdichte vloer te inspecteren. Om een verklaring van de vloeistofdichte vloer in stand te houden, dient deze wel periodiek geïnspecteerd te worden. Wanneer is het keuren verplicht? Wanneer in een omgevingsvergunning is bepaald dat de aanwezige vloer moet worden gekeurd. Wanneer een activiteitenregeling voorschrijft dat een activiteit boven een vloeistofdichte vloer moet worden uitgevoerd, moet deze eens per zoveel jaar gekeurd worden door een erkende inspectie-instelling. Na goedkeuring dient er een inspectierapport opgesteld te worden waarin de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening in staat. ProNed werkt samen met diverse keuringsinstanties die een keuring kunnen uitvoeren conform AS6700 (Voorheen CUR/PBV-aanbeveling 44) om een certificaat af te geven.

Voorbehandeling

Voordat een vloercoating aangebracht wordt, wordt de vloer voorbehandeld. Deze wordt stofvrij gemaakt en vervuilingen zoals vet- en olieresten worden verwijderd. Geen enkele vloer is namelijk goed genoeg en zuiver om direct het toe te passen systeem aan te kunnen brengen. Daarnaast is het mogelijk dat we vooraf een primer toe te passen alvorens we een vloercoating aanbrengen. Door de vloer voor te behandelen, hecht een vloersysteem beter. Het stofvrij stralen of schuren van de ondergrond kan ook ingezet worden als voorbehandeling van de vloer. De applicatie van kunststof systemen is afhankelijk van de situatie. Meestal worden rollers gebruikt. Bij gietvloeren wordt het materiaal over de vloer gegoten en verdeeld met wissers. De applicateurs gebruiken speciale spijkerschoenen (prikschoenen) met stalen naalden waardoor ze door de verse coating kunnen lopen. Met een egaliseerrakel en prikroller verdwijnen eventuele luchtbellen in de coating.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over kunststofvloeren en wandafwerking kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van een kunststofvloer of voor een wandafwerkingsysteem. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.








Start jouw project

Samen met ProNed