Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Waarom worden markeringen aangebracht?

Markeringen dienen voor verschillende doeleinden zoals informeren en waarschuwen. Zo is een goede markering en belijning noodzakelijk op de Nederlandse wegen. De markeringen en belijningen kunnen in verschillende symbolen aangebracht worden. Dus meer dan alleen lijnen. Belijningen zetten wij in om bijvoorbeeld parkeervakken te voorzien van nummering. Dit hebben we onder andere gedaan bij het Amstelstation.

Bekijk alle projecten

Markeringen gebruiken we voor meerdere doeleinden waaronder;

 • Het verbeteren van de veiligheid
 • Creëren van een veilige werkomgeving
 • Handhaven van orde en netheid

Waar worden markeringen aangebracht?

Markeringen kom je dagelijks tegen zoals op de wegen. Hier wordt het gebruikt om opritten en afslagen aan te duiden maar ook rotondes, kruisingen, vluchtroutes en oversteekplaatsen worden gemankeerd. Markeringen kom je ook nog op andere plaatsen tegen zoals;

 • Parkeergarages
 • Parkeerplaatsen en terreinen
 • Luchthavens
 • Bedrijfshallen
 • Magazijnen

Veiligheidsmarkeringen

Veiligheidsmarkeringen worden voor verschillende doeleinden ingezet. Het is een effectieve manier om de veiligheid te verbeteren. Zo kan ProNed veiligheidsmarkeringen aanbrengen om vluchtwegen, verzamelplaatsen en veiligheidszones te markeren. Maar ook door markeringen aan te brengen op wegen, zorgen deze voor een goede doorstroming van het verkeer en een betere veiligheid.

Wat gebruiken we voor de markeringen?

Afhankelijk van de ondergrond en de te verwachten belasting, passen wij het juiste markeringsmateriaal toe. We gebruiken verschillende producten om markeringen en belijningen aan te brengen. Zo gebruiken we thermoplasten, wegenverf en 1K en 2K-systemen. Afhankelijk van de ondergrond kiezen we voor het juiste product. Thermoplast een slijtvaste en duurzame vorm van belijning welke wordt verhit zodat het vloeibaar wordt en versmolten kan worden met het asfalt. Daarnaast is het een milieuvriendelijke optie van belijning.

Bij markeringen en belijningen op beton, asfalt en bestrating wordt er vaak gekozen voor wegenverf. Deze wordt ook vaak aangebracht door middel van een spray variant.

Ook 1 en 2-componentensystemen kunnen door ons worden aangebracht met een airless-spuit of markeerwagen. Deze vorm van markeringen worden vaak toegepast op vliegvelden en bedrijfsterreinen.

Eigenschappen

 • Goede dag- en nachtzichtbaarheid
 • Verschillende kleuren mogelijk
 • 24/7 mogelijk

Kleuren markeringen

Wij gebruiken verschillende kleuren zoals in de wetgeving ARBO bepaald is;

Rood

Met de kleur rood wordt een verbodssignaal, gevaar of alarm óf brandbestrijdingsmateriaal/ brandweeruitrusting aangeduid.

Geel

Middels de kleur geel duiden we een waarschuwingssignaal aan. De gele kleur kan ook oranje-geel zijn.

Blauw

Door middel van de kleur blauw duiden we een gebodssignaal aan.

Groen

Wanneer we de kleur groen gebruiken, dient dit voor een reddingssignaal, eerste hulp-signaal of een veilige situatie.

Overige kleuren

Wanneer we markeringen of belijningen aanbrengen in bijvoorbeeld een parkeergarages, bespreken we samen de kleur. Afhankelijk van de ondergrond(kleur) kiezen we de gepaste kleur om de goede dag- en nachtzichtbaarheid te waarborgen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over markeringen en belijningen kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van markeringen en belijningen. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed