Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Reiniging

ProNed is dé specialist. Met onze jarenlange ervaring zijn we specialist als het gaat om hardnekkige vervuiling. De meeste soorten vervuiling zijn weg te krijgen met goede reinigingsmiddelen. Soms is er sprake van dermate hardnekkige vervuiling, waardoor hogedrukreiniging ingezet dient te worden. Wij reinigen oppervlakken van 100 tot 20.000 m2. Onze teams zijn hiervoor speciaal opgeleid en gebruiken de beste materialen. Wij zijn experts als het gaat om hogedrukreiniging.

Hoe groot of klein de ondergrond ook is, je kunt het aan ons overlaten. We hebben al vele grote ondergronden en objecten gereinigd zoals het aquaduct in Burgum, de geluidsschermen langs de belangrijkste internationale treinroutes en de nieuwe reconstructie N381 in Donkerbroek. 

Bekijk alle projecten

Waarom hogedrukreiniging?

Objecten raken door langdurige weersinvloeden verweerd en ontsierd. Vervuiling zorgt voor een verwaarloosde blik en kan bovendien op lange termijn blijvende schade aan het object veroorzaken. De mate van vervuiling is vaak afhankelijk van de ligging van het object. Objecten in een bosrijke omgeving of zeegebied zullen eerder vervuild raken dan objecten in een woonwijk midden in het land.

Hogedruk reinigen is een zeer geschikte manier van reinigen om diverse soorten vervuiling van verschillende ondergronden te verwijderen zonder deze te beschadigen. Daarnaast is hogedruk reinigen een effectieve voorbehandeling van een ondergrond voordat deze geconserveerd wordt.

Reinigen van verschillende soorten ondergronden

Vrijwel alle soorten ondergronden kunnen middels hogedruk gereinigd worden. Waarvoor wij reiniging gebruiken? Voor het reinigen van;

  • Tunnels
  • Geluidsschermen
  • Geleiderails
  • Verhardingen
  • Straatmeubilair
  • Viaducten
  • Onderdoorgangen

Ondergronden die het meest middels hogedruk reinigen aangepakt worden zijn beton, steen, natuursteen en kunststof.

Verzeker jezelf van een correcte en goede reiniging door een specialist als ProNed in te huren. Iedere ondergrond vraagt om een andere aanpak en daarom is het aan te raden om gedegen hulp in te schakelen. Wij helpen je graag! Leg je vraagstuk aan ons voor, dan kijken we samen wat de beste aanpak is.

Type vervuilingen

We zetten reiniging in om verschillende soorten vervuiling te verwijderen. De meest voorkomende vervuilingen zijn graffiti, mos, algen, stickers, kauwgom en aanslag. Daarnaast kan ook uitbloei, roet en vet een object een grauwe uitstraling geven.

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen

Door uitsluitend onkruid te besproeien met schoon kokend heetwater, wordt de plant vernietigd en sterft deze af. Doordat er gebruik wordt gemaakt van lagedruk, is er geen sprake van opspattend vuil. Er wordt dus schadevrij gewerkt, zonder de ondergrond te vervuilen. Doordat er geen (chemische) reinigingsmiddelen gebruikt worden, dragen wij ons steentje bij aan het milieu.

Werkwijze hogedrukreiniging

Het reinigen van een object kan op verschillende manieren: met heet water, koud water, gepaste druk en hoge druk. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Zo zijn het type ondergrond, de mate van vervuiling, de druk en temperatuur die de ondergrond kan verdragen en welke chemische middelen gebruikt zijn allen relevant bij het advies voor de geschikte methode. Door een te hoge druk kan gevelwerk beschadigingen oplopen en bij een te lage druk zal er te weinig reinigingskracht zijn. Door de temperatuur van het water op te voeren en daarmee gevels, beton, vensterbanken en voegen schoon te maken en af te spuiten zal er een hogere reinigingskracht behaald worden. Daarmee wordt de ondergrond in tact gehouden worden. Met hogere temperaturen kan er sneller en efficiënter gewerkt worden, maar er moet te allen tijden rekening gehouden worden met het type ondergrond.

Stoom reinigen

Stoom reinigen is een methode van reiniging, waarbij een milde vorm van aanslag van een oppervlakte verwijderd kan worden. Mossen, algen of klimop zijn middels stoom reinigen gemakkelijk te verwijderen. Door een object iedere paar jaar te laten stoom reinigen kan ernstige schade voorkomen worden. Stoom reinigen is daardoor een veel gebruikte manier voor het reinigen van monumenten. Deze manier van reinigen is het minst schadelijk voor de ondergrond en het milieu.

Reinigen met hoge druk reiniger

Bij hogedrukreiniging wordt er gereinigd met schoon leidingwater onder een aangepaste druk tot maximaal 2500 bar. Hierbij wordt een temperatuur ingesteld die veilig is voor de ondergrond. Deze manier van reinigen is geschikt voor vele soorten vervuiling en vele soorten objecten. Zelfs het meest hardnekkige vuil krijgen wij er mee weg. Dit doen wij natuurlijk altijd met respect voor de natuur. Het water dat wij gebruiken is namelijk onthard leidingwater, zonder kalk. Hierdoor blijven er geen kalkresten achter. De ondergrond wordt zo op een veilige manier écht schoon. En wanneer we wat extra hulp nodig hebben dan zetten we de specialistische reinigingsproducten in van MAVRO en Prochemko.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over reiniging kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Het is ook mogelijk om een offerte op te vragen voor reiniging door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachten! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed