Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Conserveren van kunstwerken met verf of coating

Of het nu gaat om een geluidsscherm, gebouw, tunnel of parkeergarage. ProNed is gespecialiseerd in het verwerken van beschermende coatings en verfsystemen. Naast standaard verwerkingsmethodes beschikken we ook over “state of the art” spuitapparatuur.

Schilderen doen wij niet alleen om bijvoorbeeld het aanzien te verbeteren. Schilderen is ook een manier van onderhoud. Wij doen dit op verschillende methoden met verschillende soorten verf. Wij werken met de beste verfproducten. Zo werken wij met merken als KEIM en Nelf. Afhankelijk van de ondergrond, object, wensen en eisen kiezen we de juiste methode én verfproduct.

Een goed gestructureerde planning, deskundig advies en vakmanschap garandeert een succesvol verloop van projecten.

ProNed heeft diverse schilder werkzaamheden uitgevoerd bij honderden onderdoorgangen, zo ook de bij de Nieuweweg en Voorpoort in Veenendaal. Naast de andere werkzaamheden bij het Amstelstation, hebben wij ook hier diverse schildersactiviteiten uitgevoerd.

Bekijk alle projecten

Voordelen schilderwerk

Goed schilderwerk bestaat uit meerdere factoren. Zo zijn wij ervaren vakmensen en maken wij gebruik van de beste verfproducten, beste materialen én de nieuwe technieken. Daarnaast heeft schilderwerk zelf ook voordelen. Zo verlengen we de levensduur van een object. Het object is namelijk beschermd en gaat dus langer mee. Tevens wordt het aanzicht aanzienlijk verbeterd.

Soorten ondergronden

Wij schilderen verschillende ondergronden en objecten met diverse coatings en verfsystemen. Zo schilderen wij onder andere:

  • Vloeren, wanden en plafonds
  • Deuren
  • Trappen en leuningen
  • Tunnels, viaducten en onderdoorgangen
  • Stationshallen en terminals
  • Parkeergarages

Manieren schilderen

Schilderen doen wij niet alleen met een kwast of roller. Wij kunnen ook verf aanbrengen door deze bijvoorbeeld te verspuiten. Doordat we de verf kunnen verspuiten door een lange lans, kunnen wij gemakkelijk grotere oppervlakken voorzien in een snellere tijd.

Daarnaast zijn wij ook specialist in het aanbrengen van (industriële) coatings. Zo brengen wij coatings aan om objecten en ondergronden te beschermen tegen graffiti en vuil. Alle coatings en verfsystemen zijn verkrijgbaar in RAL en NCS kleuren. Ook dit is dus een efficiënte manier van schilderen.

Street art en kunst beschermen

Street art is een kunstvorm gerelateerd aan graffitibewegingen. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren. Vaak zien we deze vorm van kunst in tunnels en onderdoorgangen. Nadat de street art of murals zijn aangebracht door de kunstenaars kan ProNed zorgdragen voor een passende beschermlaag. Lees hier meer over op de pagina anti-graffiti coatings.

Samen sterk

ProNed en KEIM: een ideale combinatie van twee krachten. ProNed gebruikt zijn inmiddels enorme ervaring van applicatie technieken, werkplanning en efficiëntie, specifiek in grotere en kleinere infrastructurele projecten. Ondertussen zijn er in Nederland, België en Duitsland al honderdduizenden vierkante meters met KEIM verfsystemen voorzien door ons. KEIM (sinds 1878) levert middels advies en begeleiding zijn gespecialiseerde kennis en producten waarmee de ideale afwerking voor minerale ondergronden wordt aangebracht.

Eigenschappen KEIM verf

De verven van KEIM zijn onvergelijkbaar met de doorsnee gebruikte verfproducten in de markt.

Het principe van de KEIM silicaat verftechniek berust op een verkiezeling of vergroeiing van de Keimsche mineraalverf met zijn ondergrond. Er ontstaat hierdoor een vaste, minerale en onoplosbare verbinding van de verf met zijn betonnen ondergrond met de volgende unieke eigenschappen:

– Extreem lange onderhoudscyclus (gemiddeld 15 tot 20 jaar).

–  Uitermate kleurstabiel (20-jarige kleurgarantie)

–  Onbrandbaar (tot 1000 graden emissievrij)

–  Kan niet blaren of blazen door waterdampdruk (Hoogst haalbare waterdamp diffusie)

–  CO2 neutraal en onschadelijk voor mens en milieu (Nature plus certificaat en EPD)

–  Indien gewenst ook luchtkwaliteit verbeterend door fotokatalyse – NOX reductie (Keim Soldalan ME)

KEIM en anti-graffiti

Doordat KEIM verven een vaste minerale verbinding aangaan met zijn betonnen ondergrond, is deze verflaag (net als het beton zelf) uitstekend duurzaam te behandelen met de verschillende anti-graffiti producten van ProNed. Hierdoor blijft een tunnel of object niet alleen in uitstekende technische staat, maar is daarbij ook uitstekend te ontdoen van graffiti aanslag.

KEIM in combinatie met Promatect platen

KEIM en Promatect platen

Op diverse projecten brengen we nu ook KEIM aan op Promatect platen. Deze combinatie hebben we toegepast bij De Rotterdamsebaan en later dit jaar ook bij de Michiel de Ruijter Tunnel.

Promatect platen

Promatect platen zijn onbrandbare, stoomverharde calciumsilicaat platen voor het brandwerend beschermen van stalen en betonnen draagconstructies. De Promatect platen worden veel gebruikt voor wanden en plafonds bij tunnels en onderdoorgangen.

Klik hier om verder te lezen over KEIM in combinatie met Promatect platen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over schilderwerken kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het uitvoeren van schilderwerkzaamheden door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed