Reinigen

Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Ons proces

Hoe wij het doen

ProNed is de specialist in het reinigen van infrastructurele civieltechnische objecten, meestal grote oppervlakken.

Waarom is het reinigen belangrijk? Reinigen verwijdert groene aanslag, (bouw)vuil, graffiti en vervuiling door wildplak en restanten posters en geeft de objecten hun originele schone staat terug.

Grondig reinigen werkt tevens als voorbereiding voor het aanbrengen van conserverende en beschermende coatings. Reinigen brengt de oorspronkelijke kleur van de objecten weer tevoorschijn en werkt waardeverhogend en is levensduur verlengend.

Het team van ProNed verwijdert probleemloos alle organische en chemische vervuiling.

De professionals van ProNed werken snel, grondig, met behulp van de nieuwste en modernste technieken en tegen scherpe tarieven.

Als men denkt aan het reinigen van

 • tunnels
 • geluidschermen
 • straatmeubilair
 • viaducten
 • onderdoorgangen
 • tankstations
 • winkelcentra
 • metrostations
 • gevels
 • afwerkmaterialen
 • gebouwen,

dan denkt men aan ProNed.

Wij zijn dé professionals in hogedrukreiniging zoals heet en koud hogedruk reinigen en stoomcleanen met of zonder gebruik van professionele reinigingsmiddelen.

Wij reinigen diverse afwerkmaterialen zoals beton, natuursteen, metaal en Cortenstaal en alle ondergronden zoals baksteen, vinyl, keralit, kunststof gevelbekleding (zoals bijvoorbeeld Trespa) en hout.

Reinigen met milieuvriendelijke producten

Wij van ProNed hebben milieuvraagstukken hoog op onze agenda staan. Daarom is het bij ons niet meer dan logisch dat we bij het reinigen en graffiti verwijderen zoveel mogelijk werken met milieuvriendelijke en het milieu zo weinig mogelijk belastende producten. ProNed werkt onder andere met producten van MAVRO, deze zijn vrijwel allemaal biologisch afbreekbaar.

Vooral de mildere en veelgebruikte reinigers (verwijderaars) zijn gemaakt van grondstoffen waarvan bekend is dat ze een lage milieu impact hebben en volledig biologisch afbreekbaar zijn. De intensieve en krachtige reinigingsproducten zijn in de regel nog niet volledig biologisch afbreekbaar omdat ze bijvoorbeeld alkalisch/zuur zijn en/of oplosmiddelen bevatten. In de regel zullen wij bij ProNed daarom eerst altijd kiezen voor de mildere reinigers.

Hydrofoberen is een van meest milieuvriendelijke opties omdat het gebeurt negen van de tien keer met watergedragen impregneermiddelen. Deze impregneermiddelen zijn oplosmiddelvrij en bevatten geen grondstoffen die schadelijk zijn voor mens en of milieu. En uiteraard is hydrofoberen goed voor het milieu omdat het gebouwen energiezuiniger maakt. Ook de reinigingskosten gaan omlaag omdat een gehydrofobeerde muur geen aangroei en vuil aantrekt.

Werken met biologisch afbreekbare middelen, hydrofoberen en graffiti verwijderen met Torbo-stralen zijn effectieve en milieusparende manieren om oppervlakken te reinigen.

ProNed, wie anders?

Eerst testen, dan uitvoeren: de voordelen van een representatief testvlak.

Wij geven u graag een kleine demonstratie van onze reinigingstechnieken. Op een representatief testvlak laten we u zien wat het resultaat gaat worden zodat u weet wat u kunt verwachten.

Open, duidelijk en helder. Dat is hoe wij bij ProNed werken. Flexibel inzetbaar, deskundig, gemotiveerd. Dat is hoe wij bij ProNed zijn.

Reinigen, voor puur en smetteloos schoon

Wat kan ProNed voor u betekenen? Wij maken uw objecten weer verzorgd voor u.

ProNed specialisten doen voor u:

 • Graffiti verwijderen
 • Zwarte aanslag verwijderen (roetaanslag door verbrandingsgassen)
 • Witte aanslag op muren en bakstenen verwijderen (Salpeter, kalk of zout)
 • Groene aanslag verwijderen (mos- of algenvorming)
 • Schimmels verwijderen (oppervlakteschimmels)
 • Stof/zand verwijderen
 • (Vogel) uitwerpselen verwijderen
 • Vochtproblemen oplossen (door impregneren of hydrofoberen)

Door goed reinigen blijven de kleuren van uw objecten als nieuw stralen en wordt de levensduur ervan verlengd.

De meeste viaducten, bruggen en andere objecten krijgen gedurende hun levensjaren eens of meerder malen te maken met graffitikunst en graffititags. Vaak is dit ongewenst en geeft het een verwaarloosde, onveilige indruk. ProNed heeft al jarenlange ervaring en kan zichzelf daarmee een expert noemen op het gebied van graffiti verwijdering. Wij pakken alle soorten graffiti aan. Van stift en inkt tot spuitbussen en verf.

Lees meer

Objecten raken door langdurige weersinvloeden verweert en ontsiert. Vervuiling zorgt niet alleen voor een verwaarloosde blik, maar kan op lange termijn ook blijvende schade aan het object veroorzaken. De mate van vervuiling is vaak afhankelijk van de ligging van het object. Objecten in een bosrijke omgeving of zeegebied zullen eerder vervuild raken dan objecten in een woonwijk midden in het land.

Lees meer

Stralen is een manier dat wij inzetten om vuil, corrosie, roest, verf, graffiti en conserveringslagen (coatings) te verwijderen. Tevens zetten we het in als voorbewerking voordat we een oppervlak gaan coaten. Stralen kan ook dienen als krachtige reiniging. Daarnaast kunnen we markeringen en belijningen eenvoudig verwijderen door middel van stralen. Daarna kunnen wij de markeringen en belijningen opnieuw aanbrengen als dit gewenst is.

Lees meer

Wildplakken gebeurt in iedere gemeente en plaats en zie je overal. Stickers, posters en affiches worden vaak zonder toestemming geplakt op lantaarnpalen, gevels en VRI kasten om evenementen aan te kondigen. Het is een eenvoudig en goedkoop promotiemateriaal. Voor het professioneel verwijderen van wildplak is kennis nodig. Er zijn verschillende methodes die ProNed hanteert om posters en stickers te verwijderen.

Lees meer

Start jouw project

Samen met ProNed

Wat je moet weten

Respect voor object en milieu
Meestal zijn enkel goede reinigingsmiddelen genoeg om een oppervlak te reinigen. Voor hardnekkig vuil gebruiken we die middelen in combinatie met hogedrukreiniging. Als we met een nog krachtiger type vuil te maken hebben, zetten we straaltechniek in. Bijvoorbeeld in het geval van extreme graffitischaduwen of roest.

Wat en hoe we ook reinigen, we doen het altijd met respect voor het object. En met respect voor het milieu. Zo vangen we ons afvalwater op, zodat chemische materialen niet in de grond komen. Daarnaast gebruiken we waar het kan biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over de expertises van ProNed kun je bij ons terecht, we vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het altijd mogelijk om een offerte op te vragen. Vul het formulier in om contact op te nemen óf om een offerte aan te vragen. We staan graag voor je klaar!
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
online free course
download micromax firmware
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=