Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Wat is staalconservering?

Ook een bouwmateriaal als staal zal moeten worden geconserveerd om de tand destijds te kunnen doorstaan. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om staalconstructies te onderhouden en te behouden.

Bij staalconservering wordt de ondergrond behandeld zodat het staal afgesloten wordt voor indringing van bijvoorbeeld vocht. Aan de buitenlucht blootgesteld staalwerk vereist een kosteneffectieve en duurzame bescherming tegen corrosie (t/m C5) waar ProNed veel ervaring mee heeft.

Waarom staal conserveren?

Door middel van staalconservering bescherm je staal tegen onder andere roest(vorming) en corrosie. Filliforme corrosie is een vervelende en veelvoorkomende vorm van roestvorming op stalen oppervlakken. Naast het bieden van bescherming, zorgt staalconservering voor verlenging van de levensduur van het staal.

Soorten staal

Staalconservering passen wij toe op verschillende ondergronden toe zoals gecoat aluminium en andere constructies zoals brugleuningen, bordessen, balustrades en staalconstructies. Afhankelijk van de ondergrond, de wensen en eisen kiezen we een methode van conservering.

We hebben al vele meters stalen hekwerk geconserveerd. Zo ook 1800 m2 aan hekwerk bij de onderdoorgang is Assen. Maar ook het hekwerk van de fietstunnel in Epe.

Bekijk alle projecten

Hoe behandelen wij staal?

Door middel van coatings zorgen we ervoor dat het staal in originele staat blijft. We werken alleen met top producten van gerenommeerde leveranciers. Voordat we een coating toepassen op een stalen ondergrond, bereiden we altijd de ondergrond voor. Voor het conserveren van staal gebruiken we producten van Nelf, Sika, Baril Coatings en Rust-Oleum.

Oppervlakte voorbehandeling staalconservering

Voordat een coating aangebracht wordt, behandelen we de ondergrond voor door middel van schuren of stralen voor een optimaal resultaat. Door de ondergrond vooraf te schuren of te stralen, schuren we als het ware vuil of oud materiaal van de ondergrond. Door middel van een compressor en perslucht, blazen we kleine deeltjes tegen het oppervlak. Op deze manier ruwen de ondergrond op voordat we aan de slag gaan met het aanbrengen van een primer op het staal. De producten verwerken wij met kwasten, rollers of spuitapparatuur.

Zoekt u een bedrijf wat uw staalconstructie kan beschermen?

Gebruik het contactformulier! Heeft u nog vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd even met onze specialisten bellen. Wij zijn bereikbaar via 0418-510066. Stuurt u liever een mailtje? Dat kan via info@proned.nl. De teams van ProNed werken in diverse Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg en Duitsland, maar werken ook regelmatig buiten deze landsgrenzen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over staalconservering kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen om staal te laten conserveren door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed