Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Voegafdichting

Door de jaren heen heeft ProNed steeds meer ervaring op gedaan met voegafdichtingen. Iedere voeg is uniek en daarom is ook iedere voegafdichting uniek. Wij beschikken over de benodigde kennis en ervaring op het gebied van kitwerkzaamheden om elk project tot een succes te brengen.

Wat is voegafdichting?

Voegen en openingen tussen bouwelementen komen regelmatig voor in verschillende delen van een bouwwerk, bijvoorbeeld bij de aansluiting tussen vloeren en wanden. Middels voegafdichting worden deze voegen en openingen tussen de bouwelementen opgevuld, zodat het bouwelement beschermt blijft tegen lucht, water, chemicaliën, rook en andere invloeden.

Dilataties

Beton is ontworpen met dilataties. Wij hebben een breed scala aan materialen om deze naden te vullen in een nieuwbouwsituatie en om ze te repareren in een onderhoudssituatie. Een dilatatievoeg dient om het uitzetten en krimpen van materialen op te vangen. Hierdoor voorkomen we dat materialen scheuren door bijvoorbeeld spanningen. Scheuren in beton worden middels injecteren gedicht.

Opvullen van dilatatievoegen en scheuren

Een andere vorm van voegafdichting is het Floor Level systeem. Dit is een revolutionair voegsysteem om dilatatievoegen en scheuren probleemloos op te vullen. Het voegafdichtingsysteem is een mooi esthetisch systeem, reukloos en milieuvriendelijk!

Deze vorm van voegafdichting is breed inzetbaar zoals in parkeergarages, industriehallen, zware- en chemische industrie, voedings- en farmaceutische industrie.

Meer weten over dit revolutionair voegsysteem? Lees dan snel hier verder!

Elastische voegafdichting

Een elastische voegafdichting wordt vaak ingezet voor zwaardere belastbare ondergronden zoals betonvloeren.

Kitwerk

Kitwerk komt in vele soorten voor. Kitwerk heeft als doel het opvullen van tussenruimten, het opvangen van de spanning of werking tussen verschillende materialen en het verlijmen van materialen.

Eigenschappen kitwerk:

 • Bestand tegen chemicaliën
 • Zuurbestendig
 • Vloeistofdicht
 • Brandvertragend

Waarvoor dient voegafdichting?

Het realiseren van een voegafdichting is van groot belang. Oppervlakken worden met een goede voegafdichting water- en luchtdicht gemaakt waardoor lekkages en ernstige gevolgschades voorkomen kunnen worden. Een kitrand lijkt klein en onschuldig, maar kan grote en nare gevolgen met zich meebrengen als deze niet goed is aangebracht. Goed kit- en voegwerk vermindert daarnaast de tocht en houdt vocht en schimmelvorming tegen. Een goede voegafdichting vormt daarnaast een goede warmte- en geluidsisolatie en het verbetert de esthetische afwerking van een ruimte of bouwwerk.

Toepassingen

 • (beton)vloeren en wanden
 • Parkeergarages en parkeerdekken
 • Magazijnen en productieruimtes
 • Tunnelconstructies
 • Onderdoorgangen
 • Galerijvloeren
 • Levensmiddelenindustrie
 • Industrievloeren

Welke systemen kennen we?

Wij werken altijd met professionele en hoogwaardige producten waarbij wij gebruik maken van onze kennis en ervaring. Elk systeem heeft zijn eigen voorwaarden om rekening mee te houden. Deze voorwaarden hebben betrekking op de praktische uitvoerbaarheid en de functie en betrouwbaarheid. Bij ProNed werken we voornamelijk met de bitumenafdichtingsmassa’s van Sikaflex en Plastikol.

Sikaflex

Sikaflex is speciaal ontwikkeld voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Dit systeem op basis van polyurethaan is voornamelijk geschikt voor betonnen, glazen, metalen en natuursteen gevelvoegen, vloervoegen, dakvoegen en speciale voegen. Ook voor het voegen van natte ruimten zoals zwembaden is het Sikaflex systeem zeer geschikt.

Plastikol

Plastikol is een bitumendichtingslaag waarmee keldermuren, vloerplaten, plafonds en fundamenten van (ondergrondse) garages behandeld kunnen worden. Met dit systeem kunnen oppervlakken die in contact komen met de grond veilig aan de buitenkant afgedicht worden. Voor dekvloeren kan Plastikol gebruikt worden als tussenafdichting van natte en vochtige ruimtes waaronder zich geen woning bevindt. Ook kan het product gebruikt worden voor het verlijmen van geëxtrueerde hardschuim platen en isolatieplaten. Plastikol is flexibel, scheuroverbruggend, oplosmiddelvrij en snel regenvast.

Eigenschappen

 • Duurzaam
 • Effectief
 • Uitstekende hechting

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over voegafdiching kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten afdichten van voegen door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed